ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Οι πολεμικές τέχνες βοήθησαν 6χρονο κορίτσι να «νικήσει» τη σπάνια νόσο του

Ένα 6χρονο κορίτσι από τη Νότια Ουαλία που πάσχει από μια σπάνια πάθηση, η οποία την αναγκάζει να κάνει εμετό μέχρι και 30 φορές την ημέρα, κατάφερε τελικά να την αντιμετωπίσει παρακολουθώντας μαθήματα καράτε.

Από τη στιγμή που η μικρή Megan Stone διαγνώστηκε με Σύνδρομο Κυκλικού Έμετου η ζωή της άλλαξε εντελώς. Δεν μπορούσε να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα χωρίς να είναι συνεχώς άρρωστη. Ύστερα από κάθε «ξέσπασμα» ήταν τόσο αδύναμη που μετά βίας μπροούσε να σταθεί στα πόδια της.
Tο σύνδρομο χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα, αυτοπεριοριζόμενα, στερεότυπα επεισόδια εμέτων ίδιας περίπου διάρκειας και έντασης που ξεκινούν συνήθως την ίδια ώρα της ημέρας ή της νύχτας, συνηθέστερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Oι κυκλικοί υποτροπιάζοντες έμετοι ξεκινούν συνήθως στα πρώτα σχολικά χρόνια (μέση ηλικία έναρξης 5,2 χρόνια), έχoυν όμως περιγραφεί και σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών.
         1409838861600_Image_galleryImage_PIC_FROM_CATERS_NEWS_PICT
Yπολογίζεται ότι από την έναρξη της συμπτωματολογίας έως τη διάγνωση μεσολαβούν 2,5 χρόνια. Στη διάρκεια των επεισοδίων τα παιδιά εμφανίζουν λήθαργο (91%), ωχρότητα (87%), κοιλιακό άλγος (80%), ναυτία (72%), μερικές φορές κεφαλαλγία (40%), διάρροια (36%), φωτοφοβία (32%), χαμηλό πυρετό (29%), σιελόρροια (13%).
Τα πρώτα συμπτώματα της 6χρονης Megan εμφανίστηκαν στην ηλικία των τριών ετών, όταν αισθάνθηκε ζάλη, κράμπες στο στομάχι και υπερβολική εφίδρωση. Η ασθένειά της ήταν τόσο σπάνια που ακόμα και τρεις διαφορετικοί γιατροί δεν ήταν σε θέση να κάνουν διάγνωση, αλλά κατέφευγαν σε θεωρίες για ιογενείς λοιμώξεις, αλλεργίες και βουλιμία.
Τα επεισόδια εμφανίζονταν με συχνότητα δύο εβδομάδων, όμως από τότε που η Megan άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πολεμικών τεχνών, ο αριθμός τους μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ. Η διαπίστωση ότι το καράτε της κάνει καλό ανακούφισε ολόκληρη την οικογένεια, αφού πλέον ο οργανισμός της είναι πιο ισχυρός και μπορεί να επανέρχεται πιο γρήγορα ύστερα από κάθε ξεσπασμα. Μάλιστα, το χαριτωμένο κοριτσάκι έχει λάβει αρκετές διακρίσεις αποδεικνύοντας ότι το άθλημα δεν την βοηθάει απλά, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της.

Πηγή:infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου