ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Φτιάξτε το δικό σας πρωτότυπο μαγιάτικο στεφάνι!

Την Πέμπτη, μικροί και μεγάλοι θα ξεχυθούν στην εξοχή για να μαζέψουν λουλούδια και να πλέξουν το πολύχρωμο και γεμάτο ανοιξιάτικες ευωδίες πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Έτσι, το Infokids.gr σας προτείνει τρεις εκδοχές για να πλέξετε με δημιουργικότητα και φαντασία το δικό σας μαγιάτικο στεφάνι που θα στολίζει για πολλές πολλές ημέρες την εξώπορτα του σπιτιού σας.
 
α) Το παραδοσιακό 

Υλικά:

3 κλαδιά λυγαριάς ή κληματόβεργες
λίγος σπάγκος
ξερόχορτο δεσίματος από ανθοπωλείο


1. Η βάση πάνω στην οποία επιλέγουμε να πλέξουμε το στεφάνι είναι τα κλαδιά λυγαριάς ή εναλλακτικά οι κληματόβεργες εξαιτίας του γεγονότος ότι σαν πρώτες ύλες είναι ευλύγιστες οπότε μας εξασφαλίζουν ελευθερία κινήσεων ως προς το πάχος και το πλάτος του στεφανιού.

2. Παίρνουμε το πρώτο κλαδί και ενώνουμε τις δύο άκρες, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει η μια την άλλη και τις δένουμε καλά μεταξύ τους. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα κλαδιά.
3. Εν συνεχεία πλέκουμε το στεφάνι χρησιμοποιώντας λουλούδια που έχουν μακρύ κοτσάνι για να μπορούν να σταθούν καλύτερα στο στεφάνι.
4.  Περνάμε προσεκτικά τα κοτσάνια των λουλουδιών μέσα από τα κλαδιά στου στεφανιού και στερεώνουμε τα λουλούδια. Για να στερεωθούν καλά τα λουλούδια τα δένουμε με λίγο ξερόχορτο. Όσο περισσότερα λουλούδια χρησιμοποιήσετε τόσο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα έχετε.




  
β) Το σιδερένιο

Υλικά:

2 σιδερένιες κρεμάστρες καθαριστηρίου
χαρτοταινία
χοντρή μαύρη κλωστή
κορδέλα διακοσμησης


1. Όλοι έχουμε στην ντουλάπα μας σιδερένιες κρεμάστρες καθαριστηρίου. Με εύκολες και απλές κινήσεις, οι κρεμάστρες θα μεταμορφωθούν σε ιδανική βάση για την ανοιξιάτικη δημιουργία σας.

2. Παίρνετε τις δύο κρεμάστρες και τις τεντώνετε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να σχηματίζουν δύο κύκλους. Το άγκιστρο της κρεμάστρας το διατηρείτε ως έχει καθώς από εκεί θα κρεμαστεί το στεφάνι στην πόρτα.
3. Ενώνετε τις κρεμάστρες σε όλη τους την περιφέρεια χρησιμοποιώντας χαρτοταινία για να καλυφθεί το σύρμα. Εν συνεχεία δένετε τα λουλούδια που έχετε επιλέξει γύρω από το στεφάνι με μια χοντρή κλωστή. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να διαλέξετε λουλούδια με μακρύ κοτσάνι για να κρατηθούν καλύτερα στη βάση.
4. Καλύπτετε το άγκιστρο της κρεμάστρας με μια κορδέλα διακόσμησης στο χρώμα της αρεσκείας σας για να μην φαίνεται αντιαισθητικό. Το στεφάνι σας είναι έτοιμο για κρέμασμα.




  γ) Το χάρτινο
Υλικά:
Χαρτιά scrapbooking με πολύχρωμα και μονόχρωμα μοτίβα
Χαρτοκόπτης
Ταινία διπλής όψης/ κόλλα
Κόπτης κύκλου ή τετραγώνου για χαρτί 30 Χ 30 προαιρετικά
Μεταξωτά λουλούδια scrapbooking
Μια βάση για στεφάνι από το ανθοπωλείο / στρογγυλό φελιζόλ


1. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχετε το χρόνο ή τη διάθεση να εξορμήσετε στην φύση για να πιάσετε τον Μάη, σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα στεφάνι με την τεχνική του scrapbooking. To scrapbooking είναι μια διαδεδομένη τεχνική που συνδυάζει την χαρτοκοπτική και την χειροτεχνία του χαρτιού.

2. Διπλώνετε τα χαρτιά σαν χωνί και τα κολλάτε πάνω στη βάση του στεφανιού με κόλλα. Τοποθετείτε τα χωνάκια χαρτιού πλαγιαστά και κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, στερεώνοντας τα με ταινία διπλής όψης.
3. Αν σας αρέσει η χαρτοκοπτική μπορείτε να κόψετε ορισμένα χαρτιά με τον κόπτη κύκλου ή τετραγώνου και να δημιουργήσετε τα δικά σας χειροποίητα λουλούδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε στο στεφάνι ορισμένα έτοιμα μεταξωτά λουλούδια scrapbooking καθώς προσδίδουν υφή και διάσταση σε κάθε σύνθεση. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει.




  
δ) Το επαγγελματικό


Υλικά:

Στρογγυλό φελιζόλ
Οδοντογλυφίδες
Πρασινάδα
Ειδικό σφουγγάρι για συνθέσεις λουλουδιών από ανθοπωλείο


1. Καλύπτετε προσεκτικά το εξωτερικό μέρος του φελιζόλ, με πρασινάδα ούτως ώστε να μην δείχνει αντιαισθητικό. 2. Αφού έχετε επιλέξει τα λουλούδια που θέλετε να κοσμούν το στεφάνι, τα τρυπάτε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες και εν συνεχεία τα τοποθετείτε στο φελιζόλ στη διάταξη που επιθυμείτε.

3. Αν θέλετε το στεφάνι σας να διατηρηθεί για αρκετό καιρό φρέσκο θα τοποθετήσετε το ειδικό σφουγγάρι για τις συνθέσεις λουλουδιών πάνω στο φελιζόλ πριν βάλετε τα λουλούδια. Αφού του κάνετε με ένα μαχαίρι ορισμένες τρύπες το τοποθετείτε για 15 λεπτά σε ένα δοχείο με νερό ούτως ώστε να υγρανθεί και να κρατήσει τα λουλούδια για αρκετό καιρό ζωντανά.
4. Αφού φτιάξετε και κρεμάσετε το στεφάνι σας, μπορείτε ανά τέσσερις ημέρες να ρίχνετε νεράκι στο σφουγγάρι για να κρατήσουν ακόμα περισσότερο.

ΠΗΓΗ:Infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου