ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Η ομορφιά περνάει από το...πιάτο


«Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα» λένε γιατροί και διαιτολόγοι παραφράζοντας ελαφρώς τη σημασία της ρήσης –που μιλάει για ψυχικά χαρίσματα- για να τονίσουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στην εξωτερική εμφάνιση. Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι στενά συνδεδεμένες με την εικόνα της επιδερμίδας, των μαλλιών αλλά και τη διάθεσή μας και -σε συνδυασμό με σωματική άσκηση- μπορεί να μας κάνουν να μοιάζουμε και να αισθανόμαστε νεότεροι ενώ ταυτόχρονα μας προστατεύουν και από κάποιες ασθένειες! 



 Για νεανικό δέρμα 

 Αναμφισβήτητα η ομορφιά ξεκινάει από το σφριγηλό, υγιές και γεμάτο λάμψη δέρμα. Και τι πρέπει να τρώμε για να το αποκτήσουμε; 

1. Ασπράδια αυγών:  Γεμάτα με πρωτεΐνες, βοηθάνε στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό. Την ίδια ώρα περιέχουν και μεγάλη ποσότητα ψευδάργυρου, ουσία που κάνει το δέρμα σφριγηλό και νεανικό.

2. Φυσικός χυμός ροδιού & πορτοκάλι: Η βιταμίνη C και το κηκιδικό οξύ που περιέχει το ρόδι αυξάνουν τη δυνατότητα του οργανισμού να αποθηκεύει κολλαγόνο. 

3. Ελαιόλαδο: Το λάδι, παρότι σε μεγάλες ποσότητες είναι παχυντικό, δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινή διατροφή. Περιέχει «καλό λίπος» και Ω3 –κάτι το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τη κυκλοφορία του αίματος, δίνοντας σας ροδαλά μάγουλα.

4. Καρπούζι και μπλε μούρα: Τα φρούτα αυτά «υπόσχονται» να σας δώσουν δροσερό look και να λειάνουν τις ανεπιθύμητες ρυτίδες! Το καρπούζι περιέχει βιταμίνη C και κάλιο, που ρυθμίζουν την ισορροπία νερού και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα. Μισό φλιτζάνι μπλε μούρα την ημέρα προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο και προλαμβάνουν τη δημιουργία ρυτίδων και γραμμών έκφρασης, επειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.  





Για επίπεδη…κοιλιά 

Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών τόσο είναι δυσαρεστημένες με την κοιλιά τους. Το λίπος που συσσωρεύεται όμως στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι μόνο αντιαισθητικό αλλά και επικίνδυνο για την υγεία, αφού βρίσκεται γύρω από ζωτικά όργανα. 

1. Φασόλια: Η κατανάλωση τους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κοιλιακού λίπος, γιατί εμποδίζουν τους υδατάνθρακες να διασπαστούν σε ζάχαρη.

2. Δημητριακά και λαχανικά: Οι τροφές αυτές έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χορταίνουν χωρίς να δίνουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας. 

Για… λεπτή μέση
Όσο περίεργο και αν ακούγεται επιστήμονες του πανεπιστημίου Λόμα Λίντα στη Νότια Καλιφόρνια λένε ότι τα φιστίκια, μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποκτήσουν την ιδανική περιφέρεια! Έρευνα έδειξε ότι εκπρόσωποι του «ασθενούς» φύλου που καταναλώνουν μικρή ποσότητα (μέχρι 70 φιστίκια τη φορά)  του ξηρού καρπού τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μείωσαν την περιφέρειά τους τουλάχιστον κατά ένα ή δύο πόντους, μέσα σε μερικούς μήνες! 

Για πλούσια μαλλιά και γερά νύχια

Τα μαλλιά και τα νύχια είναι ο «καθρέπτης» της διατροφικής μας κατάστασης…Θαμπά μαλλιά και νύχια που σπάνε είναι σημάδι κακών συνηθειών.

1. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα είναι πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, στοιχεία απαραίτητα για γερά νύχια.

2. Ανάλατοι ξηροί καρποί: Ο ψευδάργυρος που περιέχουν είναι απαραίτητο στοιχείο τόσο για τα νύχια όσο και για τα μαλλιά

3. Πουλερικά, ψάρια και άπαχο κρέας: Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητο συστατικό για τον οργανισμό, και οι τροφές στις οποίες περιέχονται είναι χρήσιμες από την «κορφή ως τα νύχια»!

4. Φακές & σπανάκι: Οι τροφές αυτές έχουν μεγάλη ποσότητα σίδηρου και η κατανάλωσή τους θεωρείται «επιτακτική».    

Για ενέργεια
Άνθρωποι που αισθάνονται κουρασμένοι είναι πολύ πιθανό να μην συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους τροφές με ενέργεια. 

1. Ανεπεξέργαστα δημητριακά ολικής άλεσης: Είναι μια σταδιακά αφομοιώσιμη πηγή ενέργειας, που κρατάει σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. 

2. Φρούτα & χυμοί: Μπορεί να χαρακτηριστούν «βόμβα» ενέργειας και είναι ιδανικοί για πριν ή μετά την άσκηση.

3. Ανάλατα αμύγδαλα και καρύδια: Σε μικρές ποσότητες αυτοί οι ξηροί καρποί –όπως και όλοι άλλωστε- είναι πηγή βιταμινών συμπλέγματος Β, που ενεργοποιούν το μεταβολισμό. 

Πηγή: e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου